Reobertura de la Casa de l'Aigua

Redacció L'Avenç

MUHBA Casa de l'Aigua

dimecres, 03 de maig del 2017

Casa de l'Aigua MUHBA

El conjunt patrimonial de la Casa de l'Aigua de la Trinitat Vella reobrirà les seves portes gràcies a l'actuació del MUHBA. Aquest dissabte, 6 de maig, es podrà fer la primera visita a les instal·lacions. De dilluns a divendres, i el primer diumenge de cada mes, la Casa podrà rebre visites guiades amb reserva prèvia. [+]

La Casa de l’Aigua va ser construïda per la companyia pública municipal barcelonina Aigües de Montcada entre els anys 1915 i 1919. Des de Trinitat Vella s’impulsava l’aigua fins al dipòsit de Trinitat Nova, on es clorava i des d’on es conduïa a Ciutat Vella, inclosa la Barceloneta. El projecte inicial de proveir també l’Eixample a través del túnel obert fins a Vallcarca no va reeixir.

La Casa de l’Aigua és actualment un conjunt patrimonial de primer ordre, on l’ús com a espai museïtzat actiu s’amalgama de manera innovadora amb usos i tallers de caràcter social i cultural.

El programa del MUHBA proposa noves visions de Barcelona des del punt de vista de l’aigua i aproximacions renovades a la història dels barris més propers, en format de museu-laboratori i en estreta col·laboració amb el districte de Sant Andreu i els centres d’estudis locals.

L’objectiu és fer visitables les instal·lacions principals (l’estació elevadora de Trinitat Vella, el dipòsit de Trinitat Nova i les conduccions que les connecten entre si i amb la ciutat) i comprendre la complexitat del subministrament d’aigua a la ciutat de Barcelona.

L’exposició permanent La revolució de l’aigua a Barcelona. Aigua corrent i ciutat moderna, instal·lada a la galeria subterrània principal, mostra les estratègies i sistemes de provisió d’aigua a la ciutat des de l’època romana fins a l’actualitat.

INFORMACIÓ:

Lloc: MUHBA Casa de l'Aigua (parc de les Aigües, torrent de la Perera, s/n, Barcelona, districte de Sant Andreu).

Data i hora: Dissabte 6 de maig, a les 11 h.

Preu: Gratuït. Reserveu plaça al correu reservesmuhba@eicub.net o al telèfon 93 256 21 22.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.