Shakespeare. Versions a peu d'Obra

Redacció L'Avenç

dimecres, 14 de desembre del 2016

Shakespeare Nuvol

El digital de cultura Núvol acaba de publicar el seu primer títol, en paper, de la col·lecció Biblioteca de Núvol, Shakespeare. Versions a peu d'Obra, traducció de Joan Sellent. Un volum impressionant de deu obres de teatre de William Shakespeare. [+]

Versions a peu d'Obra aplega deu obres de Shakespeare traduïdes per Joan Sellent, algunes estrenades i d'altres d'inèdites. Són obres que han passat pel sedàs de la representació i que, havent superat la immediatesa de l’oralitat, ara ens arriben a punt per ser llegides, en un català viu i entenedor, natural i alhora ple de virtuosisme.

No s’havia publicat mai en català un volum que reunís un tast tan ampli del millor Shakespeare, amb un equilibri tan ponderat de comèdies i tragèdies. Aquí hi trobareu les passions dels grans personatges de l’univers shakespearià: el dubte turmentat de Hamlet i la desesperació còsmica del rei Lear; el fràgil cant d’Ofèlia i l’audaç sinceritat de Cordèlia; l’esperit juganer de Puck i la ridícula petulància de Malvolio; la frescor apassionada de Viola i el sol·liloqui adolorit de Shylock o l’ambició desmesurada de Ricard III.

Joan Sellent Arús (Castellar del Vallès, 1948) ha estat professor a la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la UAB durant vint anys, al llarg dels quals ha exercit incessantment l’ofici traduint assaig, ficció, guions de cinema i televisió i sobretot teatre. L'Avenç ha publicat recentment la traducció de Sellent d'Els papers d'Aspern, de Henry James.

Sellent és un referent per les seves traduccions de Shakespeare, que ara Núvol aplega per primera vegada en aquest volum. Traduir Shakespeare no està a l’abast de tothom, però Sellent sembla tenir la fórmula magistral.

“Traduint Shakespeare, Sellent ha fet prodigis”, Xavier Albertí, director del TNC

“Les traduccions de Sellent són lluminoses”, Sergi Belbel, dramaturg

“Unes traduccions precises, entenedores, sempre poètiques”, Lluís Homar, actor

El llibre, de més de 1.000 pàgines, té un PVP de 49 € i el podeu adquirir a les llibreries i aquí. Podeu veure'n un video promocional aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.