Sopar Maria-Mercè Marçal

Redacció L'Avenç

diumenge, 27 de novembre del 2016

Cartell sopar Maria-Mercè Marçal

El proper divendres, dia 2 de desembre de 2016, a les 21h. tindrà lloc a la Sala Llevant de la Biblioteca de Catalunya un acte per homenatjar a Maria-Mercè Marçal. La proposta, organitzada per L’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, inclou una lectura de textos, una intervenció musical i un sopar. [+]

Maria-Mercè Marçal (Barcelona, 1952-1998). Poeta, traductora i narradora. Tot i haver nascut circumstancialment a Barcelona es considera sempre d'Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell), població on passa tota la infància. Maria-Mercè Marçal es dóna a conèixer l'any 1977 amb el recull de poemes Cau de llunes (Premi Carles Riba 1976). Des d'aleshores publica la novel·la La passió segons Renée Vivien i diversos poemaris, l'últim del quals, Desglaç, recull l'obra escrita entre el 1984 i el 1988. També s'ocupa de la tasca de la traducció literària, és cofundadora de l'editorial Llibres del Mall i participa en política i moviments socials, entre els quals destaca el moviment feminista.

L’activitat del divendres s'inspira en els Burns supper (la festa en la qual els escocesos recorden el poeta Robert Burns) i combina poesia i gastronomia en un marc festiu i popular.

Durant la celebració es realitzarà una lectura col·lectiva de textos de Maria-Mercè Marçal (o de textos propis que hi tinguin relació). Posteriorment, es comptarà amb una intervenció musical de la mà de Clara Peya (piano) & Miranda Gas (veu). El sopar anirà a càrrec de «La Coqueta».

Per assistir a l'esdeveniment és imprescindible formalitzar una inscripció abans del dijous 1 de desembre a través d'aquest formulari.

INFORMACIÓ:

Data: Divendres 2 de desembre de 2016, a les 21h.

Lloc: Sala Llevant de la Biblioteca de Catalunya

Preu soci AELC i un acompanyant: 15 € per persona./ Preu no soci: 18 €. Places limitades. Inscripció obligatòria abans del dijous 1 de desembre a través d'aquest formulari.

PER SABER-NE MÉS:

A Els Marges, una revista de llengua i literatura, de periodicitat quadrimestral, fundada el 1974 per Joaquim Molas que des del 2004 s’edita sota el segell de L'Avenç s'han publicat diversos estudis entorn la figura de Maria-Mercè Marçal:

"Maria-Mercè Marçal, "El senyal de la pèrdua. Escrits inèdits dels últims anys; Caterina Riba, "Maria Mercè Marçal. L’escriptura permeable", ressenyes escrites per Maria Sevilla i publicades a Els Marges núm.106 (abril de 2015).

"El cos a cos amb el llenguatge en l’obra poètica de Maria-Mercè Marçal" estudi escrit per Caterina Riba i publicat a Els Marges núm.104 (setembre de 2014).

"Laia Climent, "Maria-Mercè Marçal, veus entre onades"; Fina Llorca, "En nom de la Mare. Maria-Mercè Marçal reescriu la Passió", ressenyes escrites per Maria Sevilla i publicades a Els Marges núm.103 (maig de 2014).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.