Taller d’escriptura amb intel·ligència artificial

Redacció L'Avenç

dilluns, 31 de octubre del 2016

Combinació d'imatges

Aquest proper dissabte dia 5 de novembre L’Avenç, el Barcelona Supercomputing Centre, l’Editorial Barcino i el CCCB organitzem el taller “Què pensen les màquines?”, amb l'objectiu d’explorar l’escriptura amb intel·ligència artificial. L’activitat, d’entrada lliure amb inscripció prèvia, serà a càrrec Fernando Cucchietti i Artur García, investigadors al Barcelona Supercomputing Center, i tindrà lloc al CCCB des de les 11h fins a les 14h. [+]

En aquest taller, que s’emmarca dins del cicle "Ramon Llull i la gramàtica del món", proposem una aproximació al món de la tecnologia per veure les possibilitats que ofereix en l’àmbit de l‘art i la literatura. Concretament, les persones participants aprendran com es fa una intel·ligència artificial que pugui escriure textos originals com ara assajos o guions de cinema, i com es pot aconseguir que s’escriguin en l’estil d’un autor en particular. En aquest sentit, els assistents podran esbrinar quines tècniques es van fer servir per tal que un ordinador escrivís el guió d’aquest curt de ciència-ficció.

Els algoritmes anomenats d’«intel·ligència artificial» ocupen una part cada vegada més destacada en les nostres vides, ja sigui recomanant-nos la música que sentim o els llocs on anem a menjar, com també ajudant-nos a prendre decisions importants com a qui oferir un préstec o un lloc de treball. A partir d’imatges o textos, aquests algoritmes són capaços, també, de produir contingut que combina aquest material base de manera original.

El material necessari per assistir al taller és el següent: paper i llapis o bona memòria. Si es vol intentar programar en viu, cal portar un portàtil amb eines de programació (preferentment Linux, Mac o Windows, en aquest ordre). Per al taller s'utilitzaran textos de Llull recollits a la la nostra antologia Llull x Llull.

INFORMACIÓ:

Data: Dissabte 5 de novembre de 2016. Des de les 11h fins a les 14h.

Lloc: Espai Estació Beta del Centre de Cultura Contemporània (Carrer Montalegre, 5, Barcelona).

Entrada Lliure amb inscripció prèvia necessària. Cliqueu aquí per formalitzar-la online. Aforament limitat: 25 persones.

PER SABER-NE MÉS:

Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull, llibre elaborat a cura de Joan Santanach, professor de literatura de la UB i comissari de lAny Llull, que ha estat publicat per Els Llibres de L'Avenç – i coeditat amb la Institució de les Lletres catalanes (ILC)—dins de la Col·lecció Sèrie Literatures aquest mateix any 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.