Tarradellas. La legitimitat d’una doble presidència

Redacció L'Avenç

dissabte, 12 de agost del 2017

Josep Tarradellas

Enguany se celebra el 40è aniversari del retorn del president de la Generalitat de Catalunya a l’exili, Josep Tarradellas. Un moment excepcional que el va portar a presidir la Generalitat recuperada però també la Diputació de Barcelona, la contribució institucional de la qual va ser determinant per posar en marxa de nou l’autogovern català. Una exposició ho recorda. [+]

Des de la legitimitat que li atorgava la doble presidència, Josep Tarradellas va encapçalar un executiu d’unitat entre 1977 i 1980 que va mantenir unes relacions bilaterals amb el govern de l’Estat. L'exposició que ha organitzat la Diputació de Barcelona s’aproxima a les circumstàncies que van permetre l’esdeveniment clau de la Transició espanyola. I explica també com, a partir d’aleshores, va començar a caminar la Generalitat de Catalunya a través de la particular manera de governar del seu President.

INFORMACIÓ:

DATES: Fins al 30 de novembre de 2017. Visites de dilluns a dissabte de 10 a 20h

LLOC: Vestíbul Can Serra. Rambla Catalunya, 126. Barcelona

PER SABER-NE MÉS:

El número zero de L'Avenç, publicat el desembre de 1976, incloia una entrevista al president Tarradellas, realitzada per Leandre Colomer i Ferran Mascarell encara al seu exili francès de Saint Martin le Beau. És un document excepcional que vam reproduir al llibre Els Quatre Presidents (2010), recull de les entrevistes realitzades des de la revista a Tarradellas, Pujol, Montilla i Maragall i que us oferim ara en obert aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.