Un Thyssen mai vist

Redacció L'Avenç

dimecres, 07 de desembre del 2016

Rembrant, Autoretrat amb gorra i dues cadenes, c. 1642-1643 © Museo Thyssen-Bornemisza, Madrid

Fins al 5 de febrer de 2017, el CaixaForum de Barcelona acull l’exposició Un Thyssen mai vist, comissariada per Guillermo Solana, director artístic del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. La mostra aplega obres de diversos artistes entre els quals trobem Canaletto, Rembrandt, Rubens, Bellini, Pissarro o Picasso, entre d’altres. En total exhibeix 62 obres provinents del fons Thyssen-Bornemisza, la majoria de les quals no s’havien vist mai fora de Madrid. [+]

La col·lecció Thyssen-Bornemisza va ser adquirida per l'Estat espanyol l’any 1993. Per primera vegada un gran conjunt d'obres del Museu Thyssen s'exposaran fora de Madrid. Amb motiu del 25è aniversari de l'obertura del Museu, que se celebra el 2017, arriba a Caixaforum de Barcelona aquesta selecció de 62 obres, que inclou també 8 pintures habitualment instal·lades en el dipòsit Thyssen en el MNAC.

El propòsit de l’exposició és oferir a Barcelona un Thyssen que mai s'ha vist a Madrid. Les obres mestres són les que habitualment poden veure's a les sales del Thyssen de Madrid, però ara instal·lades en un ordre inèdit. No es tracta només d'una antologia d'obres mestres d'artistes com Fra Angelico, Bellini, Brueghel, Rubens, Rembrandt, Canaletto, Cézanne, Pissarro, Picasso, Chagall, Hopper, entre uns altres, sinó que també s’ofereix una nova lectura de la col·lecció ja que s’estructura en cinc grans apartats: pintura religiosa, retrat, naturalesa morta, paisatge i paisatge urbà.

En paral·lel, el CaixaForum ha previst un seguit d'activitats relacionades amb l’exposició, com ara visites comentades a la mostra o diverses conferències, la pròxima tractarà el gènere del retrat. Tindrà lloc el 18 de gener i serà a càrrec de l’historiador de l’art Tomàs Llorenç. Per conèixer tots els detalls d'aquestes activitats consulteu a l'apartat "activitats relacionades" de la pàgina web de la mostra.

INFORMACIÓ:

Data: Exposició: fins al 5 de febrer de 2017. Visites comentades: dimarts a les 17h i diumenges a les 11h. Visita amb cafè tertúlia: dimecres a les 16:30h. Visita en família: dissabtes a les 19 hores. Conferència: dimecres 18 de gener a les 18h.

Lloc: CaixaForum (Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).

Entrada: tarifa general: 4€

PER SABER-NE MÉS:

Grandesa i feblesa del Museu d'Art de Catalunya, dit nacional”, article que reflexiona sobre l’orientació del MNAC arran de la incorporació en el museu de part del fons Thyssen-Bornemisza, va ser escrit per Eduard Riu-Barrera i publicat a L'Avenç núm. 307 (novembre de 2005).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.