Un club de lectura per a 'CAROL'

Redacció L'Avenç

dissabte, 29 de abril del 2017

Carol, de Patricia Highsmith, publicada per L'Avenç l'any passat, s'abordarà, d'una banda, en un curs sobre adaptacions cinematogràfiques d'obres literàries i, de l'altra, en un club de lectura ja consolidat, el de Llegir en Català. [+]

Des de l'octubre de 2016, Imma Merino, col·laboradora habitual de L'Avenç en la secció dedicada al cinema, imparteix un curs, d'un total de vuit sessions, que versa sobre els procediments de trasllat d'una obra literària a la gran pantalla. Després de les sessions dedicades a El riu, de Rumer Godden, Cims borrascosos, d'Emily Brönte, L'obra mestra desconeguda, d'Honoré de Balzac, Els morts, de James Joyce, Carta d'una desconeguda, de Stefan Zweig, i Dues angleses i l'amor, d'Henry Pierre Roché, ara és el torn de Carol, de Patricia Highsmith, que tancarà el cicle el dimecres 3 de maig. El curs, titulat Literatura en el cinema. De la narració literària a la imatge cinematogràfica, es fa a la Llibreria 22 de Girona.

D'altra banda, el club de lectura de Llegir en Català, que comenta un llibre cada mes a través del seu grup de Facebook, debatrà aquest maig sobre la novel·la de Highsmith, recentment recuperada per L'Avenç en traducció de Montserrat Morera. L'interès per Carol, que no ha deixat d'anar en augment des de l'estrena de la versió cinematogràfica, s'explica per la seva temàtica, rabiosament atrevida i actual, i, també, per l'atractiu de la figura i l'obra de l'escriptora, coneguda pels seus famosíssims thrillers psicològics, molts d'ells també traslladats al cinema per directors de la talla de Hitchcock, que va dur a la gran pantalla Estranys en un tren el 1951.

INFORMACIÓ SOBRE EL CURS:

Lloc: Llibreria 22 (carrer de les Hortes, 22, Girona).

Data i hora: Dimecres 3 de maig de 2017, a les 19 h.

Preu: 10 €. Per inscriure-us a aquesta sessió dedicada a Carol, podeu escriure al correu llibreria22@llibreria22.net o trucar a aquests telèfons: 972 21 23 95 - 972 22 14 30.

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu, de la mateixa Imma Merino, "Carol, novel·la de culte lèsbic i poema cinematogràfic" (L'Avenç, núm. 420, febrer 2016). I, també, el Dossier de Lectura que en vam preparar a L'Avenç.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.