Wiriko, magazín digital

Redacció L'Avenç

Wiriko.org

diumenge, 09 de octubre del 2016

Wiriko

Arrenca la cinquena temporada del magazín Wiriko, que l’associació cultural amb el mateix nom publica en format digital. S’hi pot accedir de forma gratuïta i el seu contingut inclou articles, entrevistes i col·laboracions que tenen per objectius traçar ponts entre Àfrica i Espanya i desmuntar la imatge estereotipada que existeix a casa nostra sobre el continent africà. [+]

Wiriko és una associació cultural que neix al 2012 de la mà de diferents professionals especialitzats en els estudis africans que s’uneixen amb la intenció de contribuir a un canvi de mirada quan es parla sobre l'Àfrica. Per tal d’aconseguir promoure i difondre les manifestacions artístiques i culturals africanes contemporànies, donen a llum la primera revista online 100% especialitzada en creativitat i arts contemporànies de l'Àfrica subsahariana. Complementàriament, l'equip també desenvolupa altres activitats, entre les quals destaca un projecte de formació a través d'una Aula Virtual i també a partir de l’organització de seminaris, cursos i conferències.

Els col·laboradors de Wiriko són professionals de la informació amb anys d'experiència tant a l'Àfrica negra, al món de la cultura, com al camp acadèmic africanista. El contingut de la revista s’ubica en el camp acadèmic africanista i defuig els estereotips tradicionals que distorsionen la nostra mirada cap a Àfrica i ens demostra que el continent és també un indret ple d'iniciatives creatives i originals. A més, la publicació vol contribuir a valoritzar la diversitat cultural, amb tot el que aquesta aporta a la nostra societat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.