1714. Memòria gràfica d'una guerra

Redacció L'Avenç

dilluns, 23 de juny del 2014

Últims dies per veure al Palau Robert l'exposició "1714. Memòria gràfica d'una guerra" que dóna a conèixer una selecció de gravats i textos sobre la Guerra de Successió a Catalunya. [+]

La mostra, comissariada per Mercè Morales, forma part de les activitats organitzades amb motiu de la commemoració del Tricentenari, que recorda els fets del 1714 en què Catalunya va perdre les seves institucions nacionals de govern, al final de la Guerra de Successió a la Corona espanyola. Incorpora prop de vuitanta reproduccions de gravats de diversos col·leccionistes i arxius europeus que fan un recorregut pels principals fets del conflicte bèl·lic, amb gravats i textos explicatius en català, castellà i anglès. Així mateix s'acompanya d'un audiovisual que incorpora altres documents gràfics.

L'exposició està dividida en deu àmbits i ofereix diverses lectures: la històrica; una mirada al món de l'art i la cartografia del set-cents, i també com es configura, al segle XIX, un imaginari col·lectiu sobre aquells esdeveniments que varen ser una referència important per al catalanisme durant la Renaixença: els personatges, la situació de Catalunya al esclatar la guerra, l'entrada de Felip V, Carles III, rei dels catalans, escenaris de la guerra, la fi de la guerra?, l'onze de setembre de 1714: el setge, la repressió i memòria de la guerra.

INFORMACIÓ:

Fins al 29 de jun a la sala 4 del Palau Robert

Direcció: Passeig de Gràcia, 107 08008 Barcelona

Tel.: 93 238 80 91 / 92 / 93

Horaris: de dilluns a dissabte: 10-20 h; diumenges i festius: 10-14.30

PER SABER-NE MÉS:

Consulteu tots els actes del Tricentenari aquí: http://tricentenari.cat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.