1914-2014. Cent anys de guerra i pau

Redacció L'Avenç

dimarts, 06 de maig del 2014

Justícia i Pau i Fundipau organitzen la XXI Trobades de Barcelona sota el títol "1914-2014. Cent anys de Guerra i Pau" que es durà a terme el 8 i 9 de maig a l'Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Amb aquesta trobada es farà un balanç dels cent anys que precedeixen la Primera Guerra Mundial analitzant els conflictes bèl·lics i les polítiques de pau [+]

Quadremalevich

Justícia i Pau i Fundipau organitzen la XXI Trobades de Barcelona sota el títol "1914-2014. Cent anys de Guerra i Pau" que es durà a terme el 8 i 9 de maig a l'Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull).

Amb un segle XX marcat des del seu inici per la Primera Guerra Mundial i, anys més tard, per la Segona Guerra Mundial es va evolucionar cap a una guerra més tecnològica i més sofisticada que va provocar una gran devastació i va empènyer a la humanitat al seu límit destructiu.

Després d'aquestes experiències, es van crear organismes internacionals amb l'objectiu de gestionar i evitar nous conflictes armats, però sota nous contextos la guerra va continuar al llarg de la segona meitat del segle XX. Amb la Guerra Freda, la cursa d'armaments, l'esclat d'altres conflictes i genocidis, les intervencions militars no van cessar.

En tot aquest temps s'ha anat forjant un moviment per la pau que creu i treballa per una desmilitarització i per un rebuig a la guerra, així com per prevenir els conflictes armats.

És en aquest context que s'inclou la XXI Trobades de Barcelona on, després d'una breu presentació dels dos presidents de Fundipau i Justícia i Pau, s'obrirà la conferència inaugural a càrrec de l'historiador Josep Fontana. A partir d'aquí hi haurà un seguit de tres taules rodones protagonitzades per diverses personalitats del món acadèmic, així com altres organismes relacionats amb el treball de la pau. La primera, el 8 de maig, "Avenços i límits de la governança mundial en la prevenció de la guerra", la segona, el 9 de maig, "Balanç d'un segle de conflictes armats i processos de pau" i la tercera, el mateix dia, "Ciutadania, moviments i construcció d'un món en pau".

L'entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.