Agenda del Tricentenari

Redacció L'Avenç

divendres, 04 de juliol del 2014

rajola violi

Aquest mes de juliol i agost continuen les activitats relacionades amb la commemoració del Tricentenari de 1714. [+]

Quant a les exposicions, fins al 14 de setembre es pot visitar al Museu d’Història de Barcelona “Monestirs urbans en temps de guerra Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona, 1691-1718”, en què, a partir del testimoni de dues comunitats, localitzades a tocar dels escenaris clau del desenllaç del setge de Barcelona, ens proposa una visió diferent del conflicte bèl·lic.

Per altra banda, tenint com a tema principal la diada de Catalunya, tant al Museu d’Història de Catalunya com a l’Arxiu Històric de Barcelona ens proposen dues exposicions: “300 Onzes de setembre. 1714-2014” fins el 28 de setembre al MHC, que desvela les claus del procés històric que ha conduït a la consolidació de l’11 de setembre com a Diada Nacional, i “Onze de setembre. Història de la commemoració de la Diada de Barcelona”, que amb l’ajut de documents de l’Arxiu i fotografies fa un repàs als moments més significatius a l’entorn de la commemoració de l’Onze de setembre, des de mitjan segle XIX fins avui. Es pot veure fins al 31 d’octubre.

Quant als itineraris urbans que segueixen la petjada del 1714 us recomanem: “La batalla de l’Onze de Setembre del 1714”, els dies 12 de juliol, 9 i 16 d’agost al CC Born, el recorregut per el mapa gegant a l’aire lliure “La Barcelona del Tricentenari als teus peus”, al Passeig de Lluís Companys, fins al 30 de setembre i, dins del marc de l’exposició 300 Onzes de setembre (MHC), es proposa: “Passejada pels 300 Onzes de setembre” (visita guiada i recorregut pels espais urbans que commemoren els fets de l’Onze de setembre), “Barcelona, 1714. Els escenaris de la Guerra de Successió”, “El Port Vell, 1714” (recorregut a bord d’una “golondrina” basat en l’aventura dels mariners que van aconseguir trencar sovint el setge naval borbònic).

També recomanem “La Ruta 1714”, una proposta d’itinerari turístic i cultural pels indrets, monuments, viles i espais més destacats de la Guerra de Successió a Catalunya, des de Barcelona a la Seu d’Urgell. Més informació a http://www.ruta1714.cat/escenaris

Podeu consultar més informació sobre totes aquestes exposicions a: www.tricentenari.cat i http://tricentenari.bcn.cat/

I cada mes a L'Avenç!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.