Agenda del Tricentenari

Redacció L'Avenç

diumenge, 01 de juny del 2014

Aquest mes de juny continuen les activitats relacionades amb la commemoració del Tricentenari de 1714. Entre les activitats d'aquest mes cal destacar [+]

rajola violi

El 4 de juny tindrà lloc al Centre Cívic Pati Llimona la conferència "Ramon de Vilana-Perlas o el difícil equilibri de servir el rei i la patria", a càrrec de Joaquim Albareda, on s'analitzarà el caràcter autriacista i la seva relació amb el rei. Per altra banda, el 5 de juny Ramon Grau tancarà, al Museu d'Història de Barcelona, el cicle de trobades "Barcelona, Catalunya i el sistema mundial a l'inici del Setcents" amb la sessió "El debat setcentista sobre els efectes de la Guerra de Successió".

Pel que fa a exposicions, al Museu Marítim de Barcelona s'inaugura, el primer dia de mes, "La mirada forana. Mapes i vistes de Barcelona durant la Guerra de Successió" que, a partir de gravats i cartografies, es podrà veure el control dels espais marítims i de les rutes comercials en el període anterior, coetani i posterior de la Guerra de Successió.

Del 13 de juny al 18 d'octubre a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona es podrà visitar l'exposició "A propòsit de l'11 de setembre" on es repassaran les diverses retòriques en el registre fotogràfic de la Diada Nacional des del segle XX fins a la Transició.

El Museu Frederic Marès, a partir del 16 de juny, oferirà la mostra "Una mirada al 1700. A partir dels gravats de la col·lecció Gelonch-Viladegut" on amb una sèrie de gravats de la col·lecció Gelonch-Viladegut i de les col·leccions de Frederic Marès, es podran veure una sèrie d'imatges de la Catalunya al voltant del 1700.

Pel que fa a l'àmbit musical, al Museu de la Música el 15 de juny s'oferirà el concert "Marlborough se'n va a la guerra" com a complement de l'exposició "les músiques dels 1714's amb Laura Pallàs d'intèrpret i amb una visita comentada. Al Museu d'Història de Barcelona el 19 de juny tindrà lloc el seminari "Música i política. La cort de Carles III i l'atracció de Barcelona a Europa, 1705-1713" on s'aprofundirà en el coneixement de les xarxes musicals que es van establir entre Barcelona i altres capitals europees al segle XVIII.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.