Banc d'ADN

Redacció L'Avenç

BancADN

Foto de Salvador Redó

Neix el projecte del Banc d'ADN per a les futures identificacions dels parents desapareguts a la Guerra Civil i es recull finançament per realitzar un documental interactiu amb l'objectiu de difondre-ho. [+]

A Catalunya més de 4.600 famílies busquen algun parent desconegut durant la Guerra Civil i la posterior dictadura. Avui en dia, encara esperen que s'exhumin els centenars de fosses comunes que queden per obrir.

El passat mes de juny es va presentar el projecte del Banc d'ADN al Centre Cultural el Casino. L'objectiu d'aquesta iniciativa és recollir mostres d'ADN de familiars de persones desaparegudes durant la Guerra Civil per tal d'identificar-les a mesura que es vagin descobrint i obrint fosses amb difunts no identificats, víctimes de la guerra.

El grup Impulsem el Banc d'ADN per als familiars desapareguts a la Guerra Civil va organitzar una recollida de finançament per realitzar un documental interactiu, amb la intenció d'ajudar a fer entendre la necessitat d'aquesta eina genètica per a la identificació de persones i així difondre-ho.

Aquest procés de micromecenatge va finalitzar el passat 22 de juny assolint amb èxit la quantitat de diners necessària, i la presentació del documental està prevista pel mes de setembre.

MÉS INFORMACIÓ:

Pots consultar la informació del documental "#NumberSign: Banc d'ADN, la darrera esperança pels nostres desapareguts a la Guerra Civil" a la seva pàgina de micromecenatge.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.