Big Bang Data

Redacció L'Avenç

dijous, 14 de agost del 2014

CCCB_KNECHTEL_PHOTOGRAPHY_BIG_BANG_DATA_EXPO-2551

Amb aquest títol el CCCB convoca a una reflexió sobre el fenomen de l’explosió de dades en el qual estem immersos. Dels últims cinc anys ençà, existeix una àmplia consciència entre els sectors acadèmics, científics, les administracions, l’empresa i la cultura que generar, processar i, sobretot, interpretar dades està transformant radicalment la nostra societat. [+]

Són les dades el nou petroli, una font de riquesa potencialment in­finita? Són la munició que carrega les armes de vigilància massiva? O han de ser, per damunt de tot, una oportunitat, un instrument per al coneixement, la prevenció, l’eficiència i la transparència, una eina per construir una democràcia més transparent i participativa?

Participen en el projecte diferents creadors, investigadors, activistes, dissenyadors, educadors, analistes, cartògrafs, enginyers, economistes, arquitectes, comunicadors, programadors, periodistes i un llarg etcètera.

Així mateix, el dissenyador, creador i investigador Timo Arnall, establert a Londres, ha creat una instal·lació sorprenent a propòsit d’aquesta exposició, que ens introdueix en els aspectes més arquitectònics i materials dels centres de dades. Unes infraestructures de grans dimensions que emmagatzemen milions i milions de dades. Aquesta instal·lació es pot visitar “virtualment” a través d'aquest film de poc més d’un minut.

INFORMACIÓ:

CCCB (Montalegre 5, Barcelona)

De dimarts a diumenges d'11 a 20h

Fins al 26 d'octubre.

Preu: 6 €

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.