Bon cop de falç! a l'Hospitalet

Redacció L'Avenç

dimarts, 16 de desembre del 2014

Cartell Segadors

AVUI a les 19h al Museu de l'Hospitalet tindrà lloc un passi del documental Bon cop de falç. La història de l'himne, amb una actuació musical i col·loqui. [+]

Presentació del documental sobre la història de l'himne nacional de Catalunya, "Els Segadors" a càrrec del seu director, l'Eloi Aymerich i amb la participació del músic Jordi Fàbregas, que interpretarà el tema “Els tres garberets”, una de les cançons precursores del l'himne. Al col·loqui posterior també hi participarà Josep M. Solias, director del Museu.

"Bon cop de falç. La història de l’himne" és el documental que Clack, Grup Enderrock i L’Avenç han coproduït junt amb Televisió de Catalunya i La Xarxa de Comunicació Local i que narra la història de l’himne nacional de Catalunya, “Els segadors”, des del seu origen en una cançó popular fins a esdevenir himne oficial de Catalunya el 1993. El documental està basat en el llibre Els segadors. De cançó eròtica a himne nacional publicat per L’Avenç el 2011 i obra de Jaume Ayats, musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona.

INFORMACIÓ:
Data: Dimarts 16 de desembre a les 19h.
Lloc: Museu de l'Hospitalet. Espai L'Harmonia. Plaça de Josep Bordonau i Balaguer, 6 (L'Hospitalet de Llobregat)

PER SABER-NE MÉS:
Podeu adquirir el DVD aquí, i el llibre aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.