'Catalunya, 1714'

Redacció L'Avenç

dimarts, 06 de maig del 2014

300 onze

Demà, dimecres 7 de maig, s’inicia el cicle de conferències ‘Catalunya, 1714’, que tindrà lloc al Museu d’Història de Catalunya durant el mes de maig, amb la ponència de Joaquim Albareda: "El projecte polític de l’autriacisme català”. [+]

Dins el marc de les activitats programades en relació a l’exposició “300 Onzes de setembre. 1714-2014”, demà, dimecres 7 de maig, s’inicia el cicle de conferències ‘Catalunya, 1714’, que tindrà lloc al Museu d’Història de Catalunya durant el mes de maig. Totes les ponències tindran lloc a l’Auditori del Museu, a les 19h, i seran d’entrada absolutament gratuïta.

La conferència que inaugurarà el cicle serà “El projecte polític de l’autriacisme català”, a càrrec de l’especialista Joaquim Albareda, de la Universitat Pompeu Fabra. Albareda farà interessants consideracions entorn de l’aposta autriacista catalana a la Guerra de Successió. El punt de partida de la reflexió és el fet que el suport a favor de Carles III l’Arxiduc es va basar en dos pilars fonamentals: el constitucionalisme i el projecte econòmic, anhels que, a partir de 1702, foren titllats d’incompatibles amb un rei Borbó per part dels dirigents de l’austriacisme. Aquest eix de discussió serà el que guiarà la conferència d’Albareda per tal de desvetllar els interrogants que acompanyen sovint aquest episodi històric.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.