Constitució de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa

Redacció L'Avenç

dimarts, 17 de juny del 2014

Nit de la Premsa i les Revistes 2014

Avui a les 19h, al Palau de la Generalitat, se celebra l’acte de constitució de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català, després d’un llarg recorregut per crear una entitat que té per objectiu potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les diferents associacions i els seus editors. [+]

El Palau de la Generalitat acollirà la constitució de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català, que aplega l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC, abans ACPG), l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local (ACPC). L’acte, que estarà presidit pel conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Francesc Homs, suposa el final d’un llarg recorregut per crear una entitat que té per objectiu potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les diferents associacions i els seus editors.
L’acte comptarà amb la intervenció inicial del Sr. Josep Martí Blanch, Secretari de Comunicació del Govern, que explicarà les línies mestres de l’acte fundacional.
A continuació intervindran expresidents de les tres associacions, els Srs. Francesc Dalmases (APPEC), Antoni Garrido (ACPC) i Ramon Grau (AMIC), que parlaran de la funció de les associacions en la defensa i potenciació de la premsa, revistes i mitjans digitals en català. Seguidament, se signarà l’acta fundacional per part dels tres presidents actuals de les associacions, els Srs. Lluís Gendrau (APPEC), Carles Ayats (ACPC) i Alfons Udina (AMIC), i parlaran sobre el nou paper de la Federació per encarar el futur dels mitjans de comunicació en llengua catalana.
L’acte finalitzarà amb unes paraules de l’Hble. Sr. Francesc Homs, conseller de Presidència.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.