Curs d'estiu Serafí Pitarra

Redacció L'Avenç

diumenge, 06 de juliol del 2014

CursSerafiPitarra

El Teatre Nacional de Catalunya ofereix un curs d'estiu a la Universitat de Barcelona, sobre Serafí Pitarra. [+]

El TNC oferirà cada temporada un epicentre patrimonial que es dedicarà a normalitzar la presència d'un determinat autor o gènere teatral que, pels motius que siguin, ha quedat fora del cànon teatral català, malgrat la seva rellevància artística.

Una de les activitats que giren entorn d'aquest epicentre és el curs d'aquest juliol que organitza la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el TNC.

Contingut del curs "Serafí Pitarra: la creació de la modernitat teatral catalana"

Entre el 1864 i el 1866 el teatre en català passa de ser residual a la cartellera barcelonina a demostrar una hegemonia dalt dels escenaris, la qual no s'entén sense la tasca essencial de Serafí Pitarra en la creació i consolidació d'un nou sistema teatral català. Antoni Galmés Martí, professor de la Facultat de Geografia i

Història de la Universitat de Barcelona i Albert Arribas Queralt, assessor literari del Teatre Nacional deCatalunya (TNC) han coordinat la participació de 10 experts que analitzaran el teatre de Pitarra des del punt de vista artístic, històric i social.

INFORMACIÓ
Del 14 al 18 de juliol, de 16 a 20.30 h
Edifici Històric de la UBGran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona

Tríptic del curs

PER SABER-NE MÉS

Podeu llegir aquí la crònica de Joaquim Rabaseda a L'Avenç de maig de 2014 sobre Liceístes i cruzados, de Pitarra, que s'ha fet enguany al TNC.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.