De Miró a Barcelona. Art en l'espai públic

Redacció L'Avenç

divendres, 16 de maig del 2014

Miró

RECOMANEM “De Miró a Barcelona” és una mostra sobre l’obra de Joan Miró a l’espai públic de la ciutat, que es pot visitar a la sala Emili Fernández Miró de la Fundació Miró fins al 2 de novembre de 2014. [+]

“De Miró a Barcelona” és la primera exposició del cicle Miró Documents, destinat a revisar l’obra de Miró a partir del fons artístic i documental de la Fundació Joan Miró de Barcelona. Aquest cicle posarà especial èmfasi en les obres que Miró va llegar a la Ciutat Comtal a partir dels anys seixanta i que permeten copsar la relació que l’artista mantenia amb la capital catalana i l’admiració que aquesta li inspirava.

Així doncs, el cicle s’inicia amb l’exposició “De Miró a Barcelona”, una mostra sobre l’obra de Joan Miró a l’espai públic de la ciutat que es pot visitar a la sala Emili Fernández Miró de la Fundació fins al 2 de novembre de 2014. La mostra, comissariada per Rosa Maria Malet, presenta el treball artístic preparatori de Joan Miró per a la creació de les quatre obres que va concebre per a la ciutat: el Mural de l’aeroport, el Mosaic del Pla de l’Os de la Rambla, una escultura monumental per al Parc Cervantes i la Fundació Joan Miró. Totes elles es configuren com a símbols de modernitat i d’obertura internacional de la ciutat de Barcelona, i, en tots els casos, Miró va participar de la visió de l’arquitecte Josep Lluís Sert de fer les ciutats més humanes i l’art més accessible. Es podran veure, doncs, els dibuixos preparatoris, les maquetes, la documentació relacionada i la correspondència vinculats a cadascun d’aquests regals que Miró va oferir a Barcelona.

Del conjunt d’obsequis, podem destacar l’escultura Dona i ocell (1982), recoberta de trencadís de ceràmica, feta en col·laboració amb Gardy Artigas, que es troba al parc Joan Miró; l’escultura de bronze Dona (1983), al pati central de la Casa de la Ciutat; el paviment del Pla de l’Os, a la Rambla, i el mural de ceràmica, fet conjuntament amb J. Llorens i Artigas, de la terminal B de l’aeroport.

Seguint la voluntat de Joan Miró de donar aquestes obres a la ciutat de Barcelona, la mostra es podrà visitar gratuïtament.

El motor d’aquest cicle que pretén abordar i analitzar amb profunditat els fons de la Fundació Joan Miró queda engegat amb aquesta primera exposició, “De Miró a Barcelona”, dedicada a retre homenatge a la veneració de Miró envers la ciutat catalana.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.