Desigualtat i Democràcia

Redacció L'Avenç

dijous, 13 de novembre del 2014

Logo Fundació Ernest Lluch

RECOMANEM AVUI a les 19h a CaixaForum Barcelona el diàleg "El paper de la justícia com a actor garant de la cohesió social i la democràcia", entre Encarna Roca Trias i Garbiñe Biurrun Mancisidor. [+]

Per quart any consecutiu la Fundació Ernest Lluch promou un cicle de diàlegs que se centra en l'exploració experta de les relacions i repercussions socials, polítiques i econòmiques entre la desigualtat i la democràcia.

La interpretació per part dels professionals de la justícia de les lleis fonamentals que regeixen l'ordenament jurídic són essencials perquè aquestes siguin útils adaptant-se al temps en què vivim. La judicatura no és aliena a la realitat social en què aplica les lleis aprovades pel legislatiu, i la crisi econòmica ha comportat un augment de la casuística en la interpretació de les lleis. Els jutges són garants del compliment de l'ordenament jurídic però també amb les seves sentències poden establir doctrina i dotar d'interpretacions que permetin una determinada visió de com analitzar la llei que permeti una major cohesió social i la sensació de pertinença democràtica a un Estat de dret. Fins on poden entrar els jutges com a actors garants de la cohesió social i la democràcia, des de l'estricta separació de poders, moltes vegades qüestionada? Com donar respostes des de la llei a la demanda, per part de la ciutadania, del compliment, per part de l'Estat, dels drets bàsics que empara la Constitució, com el dret a la vida, a l'educació, a la sanitat, o la habitatge i al treball?

INFORMACIÓ:

ON: CaixaForum Barcelona.

QUAN: Dijous 13 de novembre a les 19h.

COM: Venda d'entrades a les taquilles de CaixaForum i online. Preu per sessió: 4 euros.

Més informació a:secretaria@fundacioernestlluch.org

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.