Desigualtat i democràcia

Redacció L'Avenç

dilluns, 29 de setembre del 2014

Logo Fundació Ernest Lluch

RECOMANEM AVUI a les 19h a CaixaForum Barcelona el diàleg "La relació entre desigualtat i democràcia des de la fi de la II Guerra Mundial fins avui", entre l'historiador Josep Fontana i el periodista Josep Martí Gómez. [+]

Per quart any consecutiu la Fundació Ernest Lluch promou un cicle de diàlegs que se centra en l'exploració experta de les relacions i repercussions socials, polítiques i econòmiques entre la desigualtat i la democràcia. El cicle d'enguany (29/9 a 15/12) comença amb aquesta conversa.

L’anivellament social que havia caracteritzat la formació i acomodament de les capes mitjanes europees, des de finals del S.XIX fins als anys 70 del S. XX, s’ha revertit de tal manera que la creixent desigualtat social i un major empobriment tensen el concepte de classe mitjana, entès fins ara, com un exponent definidor i constitutiu del benestar social. De retruc, el model social europeu se’n ressent fins al punt que garantir-ne el seu manteniment esdevé un dels reptes principals. Però ¿hi ha voluntat política per a fer-ho possible? ¿Quin paper ha de jugar el Parlament Europeu elegit enguany, en matèria de política econòmica i social? ¿Hi ha possibilitats reals de revertir la política econòmica d’austeritat i quins efectes té en el manteniment de l’equitat o la reducció desitjable de la deisgualtat?

INFORMACIÓ:

ON: CaixaForum Barcelona

QUAN: Dilluns 29 de setembre a les 19h.

COM: Venda d'entrades a les taquilles de CaixaForum i online. Preu per sessió: 4 euros

Més informació a: secretaria@fundacioernestlluch.org

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.