Desigualtat i democràcia

Redacció L'Avenç

dilluns, 20 de octubre del 2014

Logo Fundació Ernest Lluch

RECOMANEM AVUI a les 19h a CaixaForum Barcelona el diàleg "Participació i incidència de la ciutadania i els moviments socials en la presa de decisions polítiques", entre Joan Subirats i Ignacio Sánchez-Cuenca. [+]

Per quart any consecutiu la Fundació Ernest Lluch promou un cicle de diàlegs que se centra en l'exploració experta de les relacions i repercussions socials, polítiques i econòmiques entre la desigualtat i la democràcia.

El diàleg d'avui, entre aquests dos professors de ciència política, girarà al voltant dels moviments socials i la mobilització ciutadana, que s’han convertit en els darrers anys en un motor de canvi i de revitalització política, ja sigui tant des de dins com des de fora de la política formalitzada, especialment en l’àmbit local. La crisi ha posat de manifest que moltes de les decisions polítiques queden sovint en mans d’elits burocràtiques i en esferes transnacionals, i ha posat en qüestió la legitimitat del sistema polític de partits, la representació parlamentària i una manera “tradicional” de fer política. A la vegada ha precaritzat la classe mitjana i he posat en qüestió l’Estat del Benestar existent. Apareixen nous actors que reclamen una visió renovada de la pròpia democràcia i l’enfortiment de la societat civil per actuar com a interlocutor cada vegada més propositiu entre l’Estat, la política i els poders econòmics. Quina democràcia i quin tipus de política ens esperen en aquesta societat on les ideologies tradicionals el segle XX sembla que han entrat també en crisi? Quin paper tindran aquests actors?

INFORMACIÓ:

ON: CaixaForum Barcelona

QUAN: Dilluns 29 de setembre a les 19h.

COM: Venda d'entrades a les taquilles de CaixaForum i online. Preu per sessió: 4 euros

Més informació a: secretaria@fundacioernestlluch.org

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.