Dia Internacional dels Arxius

Redacció L'Avenç

dilluns, 09 de juny del 2014

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, del 9 al 15 de juny els arxius catalans obren les seves portes i organitzen de manera simultània nombroses activitats culturals per donar a conèixer la seva tasca entre la ciutadania. Entre les activitats previstes hi ha jornades de portes obertes, exposicions i conferències. [+]

Podeu consular aquí la llista completa de les activitats previstes als arxius catalans. Nosaltres en destaquem:

Arxiu Nacional de Catalunya
Jornada de portes obertes a l’Arxiu Nacional de Catalunya (14 de juny de 10 a 14h) Inclou la visita guiada a les instal·lacions, la mostra d'una selecció de documents dels fons més significatius de l'Arxiu i de documents seleccionats per commemorar el centenari de la Mancomunitat de Catalunya i un taller per a infants de 7 a 15 anys.
Arxiu Comarcal del Baix Empordà
"1714. Testimonis de la Guerra de Successió als arxius del Baix Empordà" (divendres, 13 de juny, 20h)
Presentació del bloc del grup d’arxivers del Baix Empordà (ABE) i dues conferències: "La Guerra de Successió i la introducció del règim borbònic al Baix Empordà" i "La Bisbal durant la Guerra de Successió. Botiflers i austriacistes". Organitzat per l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració dels arxius municipals de la comarca.
Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Jornada: 'Fonts documentals per a l'estudi del període de la Guerra de Successió a Barcelona' (11 de juny, 9-19h)
L’objectiu és donar a conèixer algunes de les fonts documentals existents relacionades amb el període del conflicte, unes de més conegudes i altres de més amagades, com també els seus continguts informatius i les seves possibilitats d’aprofitament històric.

Jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (19 de juny, 10-20h)

Visites comentades sobre l'exposició "Onze de setembre. Història de la commemoració de la Diada a Barcelona" (2 i 6 de juliol a les 18h.) Inscripcions a través del correu electrònic arxiuhistoric@bcn.cat
Visites comentades a càrrec del comissari Sebastià Riera.

Sobre el paper dels arxius en la custòdia de la memòria podeu llegir, entre d'altres, un article de Borja de Riquer, en el número de març d'enguany:

http://www.lavenc.cat/index.php?/cat/revistes/l_avenc/399/Focus/Arxius-i-identitat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.