Diumenge 14 obre el Museu del Disseny

Redacció L'Avenç

divendres, 12 de desembre del 2014

Museu Disseny

Aquest diumenge obre les portes el nou Museu del Disseny a l'edifici Dhub de la plaça de les Glòries de Barcelona. El nou museu exhibeix les col·leccions que provenen del Museu de les Arts Decoratives, Museu de Ceràmica, Museu Tèxtils i d’Indumentària i del Gabinet de les Arts Gràfiques, que fins ara s’havien exposat en diferents museus de la ciutat. [+]

La proposta del nou museu articula un discurs propi i integrat de totes les col·leccions: l’evolució de les arts decoratives cap a les anomenades arts d’autor (ceràmica, esmalt, joieria contemporànies...) i, per altra banda, l’evolució de les arts decoratives al disseny. També s'integra el Centre de Documentació, un fons arxivístic amb més de22.000 documents.

Les cinc col·leccions principals són:
- Les col·leccions d’arts decoratives, formada per 7.000 objectes, que inclouen mobles, vidres, carruatges, orfebreria, paper pintat, carruatges, rellotges, miniatures, guadamassils, etc.

- Les col·leccions de disseny de producte, formades per 2.000 objectes, on podem veure des de cotxes, electrodomèstics, mobles, llums, etc.

- Les col·leccions de ceràmica, formada per una extensa col·lecció de 22.000 objectes, on destaquen les plaques ornamentals, rajoles, gerros, vaixelles o pots de farmàcies de diferents èpoques.

- La col·lecció tèxtil i d’indumentària, formada per 19.000 objectes, on trobem des de indumentària històrica, moda, complements o teixits.

- La col·lecció de disseny gràfic i d’arts gràfiques, formada per 20.000 objectes, on es mostren cartells, etiquetes, matrius i motlles.

El Museu obre amb quatre exposicions que pretenen, precisament, mostrar la riquesa d'aquestes col·leccions.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu del Disseny de Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 (Edifici Disseny Hub Barcelona)

Horari: dimarts a diumenge de 10 a 20h.

Entrada gratuïta fins al 31 de gener de 2015.

http://www.museudeldisseny.cat/

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.