El Canet Rock reviu a l'Antiga Fàbrica Damm

Redacció L'Avenç

dissabte, 07 de juny del 2014

L’Antiga Fàbrica Estrella DAMM acull una exposició antològica sobre el festival de música Canet Rock que va tenir lloc el 1975. L'exposició, que estarà oberta fins al 24 de juny, està organitzada pel Grup Enderrock i impulsada per Sun Music, promotora del Canet Rock 014 d'aquest estiu. L’eix central de la mostra és una col·lecció d’una seixantena de fotografies, la majoria inèdites, realitzada durant les quatre edicions del festival, i completada amb un fotomaton amb els artistes programats enguany. [+]

La mostra ha estat coordinada per Rosa E. Massaguer i la direcció fotogràfica és de Francesc Fàbregas.

A més de les imatges, s’hi exposen els plànols i dibuixos originals dels arquitectes Pere Riera i Dani Freixes, es repassa l’impacte del Canet Rock tant als diaris com a les revistes que se’n van fer ressò (Vibraciones, Disco Expres, Ajoblanco...), i s’hi recullen cartells, acreditacions, entrades, il·lustracions, còmics i discos de l’època. La mostra també aporta documentació del Govern Civil i de l’Ajuntament de Canet; cartes de veïns que reclamen la indemnització pels desperfectes ocasionats per alguns assistents, o les amenaces motivades pel polèmic cartell del 1978.

En el recorregut pels quatre anys de Canet Rock es pot escoltar la banda sonora rockera dels anys setanta, tant catalana com internacional, amb especial atenció als grups que van actuar al festival. A Canet Rock (1975-2014) també es projecta la pel·lícula Canet Rock, de Francesc Bellmunt i Àngel Casas, i el curt Canet Roc 78, d’Enric Roca. Cal destacar que Comediants ha cedit per a l’exposició el titella gegant Sol Solet que van estrenar fa quaranta anys a les cercaviles amb la Companyia Elèctrica Dharma.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.