El Greco. La mirada de Rusiñol

Redacció L'Avenç

dimarts, 30 de desembre del 2014

300px-La_morfina_(Santiago_Rusiñol)

La mostra El Greco. La mirada de Rusiñol explica la fascinació de Rusiñol per El Greco i la influència que va tenir en la trajectòria de l’artista català. [+]

A través de quaranta peces i diversos documents, procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya i col·leccions privades, s'explica la fascinació que Santiago Rusiñol (1861-1931) va sentir per El Greco (1541-1614) l’obra del qual havia conegut a París, de la mà del seu amic Ignacio Zuloaga.

Rusiñol s'enamorà de les atmosferes vagues, els cels ennuvolats i les pinzellades malenconioses de El Greco, i el reivindica com el paradigma de la modernitat i regenerador espiritual per la via de l’art. El seu entusiasme el portà a adquirir dos quadres, Las lágrimas de San Pedro i la Magdalena penitente con la cruz, i va ser el principal promotor de la seva obra en l'àmbit modernista català, així com l'impulsor de la 'grecomania' col·leccionista.

A banda dels quadres d’El Greco i les teles de Rusiñol, s’hi exhibeixen les pintures d’altres autors coetanis com Ramon Casas i Darío de Regoyos, i el Retrato de un desconocido al estilo de Greco de Picasso, procedent del Museu Picasso.

INFORMACIÓ:

Dates: Fins al 2 de febrer de 2015

Lloc: Fundació Francisco Godia (Carrer de la Diputació, 250, Barcelona)

Organitza: Fundació Francisco Godia i Museu Cau Ferrat de Sitges

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.