Els Arnaus. Visions i versions d'un mite

Redacció L'Avenç

diumenge, 08 de juny del 2014

A l'Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya fins el 23 de juny es pot veure instal·lada la nova exposició "Els Arnaus. Visions i versions d'un mite". La mostra ressegueix la tradició literària que s’ha generat al voltant de la dramàtica figura del comte condemnat a cavalcar durant tota l’eternitat. [+]

El document més antic sobre el comte Arnau és la famosa cançó tradicional datada entre finals del segle XVI i començaments del segle XVII. Recollida per primer cop pel folklorista Marià Aguiló i passant de mà en mà fins arribar a Manuel Milà i Fontanals, qui després de diverses temptatives va donar a conèixer la versió estàndard de la cançó a la seva obra "Romancerillo catalán: canciones tradicionales", publicada el 1882. Des del moment del descobriment públic de la lletra de la cançó fixada per Milà, s'ha anat formant una autèntica tradició de recreacions que abraça tots els gèneres i que arriba pràcticament als nostres dies.

La mostra ha estat comissariada per D. Sam Abrams i es divideix en set àmbits i es complementa amb un cicle de conferències sobre el mite que tindran lloc properament a l'Arxiu Maragall (C/Alfons XII, 79, Barcelona) i que aniran a càrrec de Jordi Llavina, "El comte Arnau de Josep M. de Sagarra" (11 juny, a les 19 h.) i Glòria Casals, "El comte Arnau de Joan Maragall" (18 juny, a les 19 h.).

Trobareu diversos articles sobre el Comte Arnau a l'arxiu de L'Avenç i d'Els Marges:

http://www.lavenc.cat/index.php?/cat/altres/consulta_de_l_arxiu_de_l_avenc

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.