Els altres catalans

Redacció L'Avenç

dijous, 09 de octubre del 2014

© Xavier Miserachs (1965)

RECOMANEM la visita a l'exposició que s'inaugura avui al Museu d'Història de Catalunya: Els altres catalans, amb motiu del 50è aniversari de la publicació del llibre de Francesc Candel [+]

L'exposició ret homenatge a la carismàtica figura de Paco Candel (Rincón de Ademúz, 1925-Barcelona, 2007), dibuixant, pintor, polític, periodista i, sobretot, escriptor, des de la seva arribada a Barcelona. Com molts altres catalans que aterraren a la ciutat a meitat dels anys 20 i posteriorment als 50 i 60, la família dels Candel s'instal·là als suburbis de la ciutat, fet que marcaria tota la seva trajectòria. I és que el principal valor de l'obra de Francesc Candel va ser la seva mirada crítica des dels ulls d'un immigrant, sacsejant les consciències tant dels autòctons com dels immigrants.


INFORMACIÓ:
LLOC: Museu d’Història de Catalunya. Pl. Pau Vila, 3 (Barcelona) www.mhcat.cat

DATES: Fins a l'11 de gener

ORGANITZA: Museu d'Història de Catalunya i Fundació Francesc Candel. Comisari: Genís Sinca.

PER SABER-NE MÉS:

Al mes d'abril d'enguany Andreu Domingo va publicar a L'Avenç l'article "Francesc Candel. Memòria i arrelament" i acaba de publicar el llibre Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat nacional. D'altra banda, podeu descarregar-vos gratuïtament l'entrevista a Candel que li va Josep M. Muñoz l'any 2005 aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.