Exposició Roni Horn

Redacció L'Avenç

dissabte, 09 de agost del 2014

Roni Horn

La Fundació Joan Miró presenta la rimera exposició monogràfica de l'artista i escriptora nord-americana (Nova York, 1955) a Barcelona en què es pregunta a través de la seva obra sobre la realitat que l'envolta, la seva identitat i la seva relació amb l'entorn. Roni Horn és la guanyadora de la quarta edició del Premi Joan Miró, una distinció biennal atorgada per la Fundació Joan Miró i l'Obra Social "la Caixa", amb una dotació econòmica de 70.000 euros i la invitació a exposar la seva obra al llarg de 2014. [+]

La mostra explora els diferents recursos que ha utilitzat l'artista durant els darrers vint anys, incloent-hi instal·lacions escultòriques, sèries fotogràfiques, dibuixos processuals i una peça per a terra, i també la seva instal·lació escultòrica més recent, Untitled, només exposada prèviament a la galeria Hauser&Wirth de Nova York.
S’hi inclouen els principals temes i formats que configuren la seva obra: instal·lacions escultòriques, sèries fotogràfiques, dibuixos processuals i una peça per a terra, Rings of Lispector (Água Viva), que combina citacions literàries amb dibuix. El títol Dormia tot com si l’univers fos un error és una frase del Livro do desassossego de Fernando Pessoa, publicat el 1935. La selecció d’obres és un compendi dels elements que conformen el procés creatiu de l’artista: les persones, el paisatge, la llum, les paraules, l’aigua, la presència, el vidre, els rostres, el canvi, les formes, les sèries, els espais, l’aparença del jo o el temps.

L’exposició Roni Horn. Dormia tot com si l’univers fos un error ha estat organitzada per la Fundació Joan Miró i l’Obra Social ”la Caixa”.

MÉS INFORMACIÓ:

Fins el 28 de setembre de 2014 a la Fundació Joan Miró i del 13 de novembre de 2014 a l’1 de març de 2015 a CaixaForum Madrid.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.