Girona resisteix! Jornades de recreació històrica de la Guerra de Successió

Redacció L'Avenç

divendres, 27 de juny del 2014

Girona resisteix!

Avui 27 de juny i fins diumenge tindran lloc a Girona les Jornades de recreació històrica de la Guerra de Successió, organitzades per l'Associació Miquelets de Girona, amb motiu de la commemoració del Tricentenari.[+]

Els Miquelets recuperen el Regiment d'Infanteria de Línia de Sant Narcís de l'exèrcit català entre el juny 1713 i el setembre de 1714. El regiment fou un dels més destacats durant la defensa de Barcelona, especialment durant la batalla del Baluard de Santa Clara.

Anteriorment, aquest regiment, format per tropa alemanya majoritàriament, havia format part del regiment Kaubars, posteriorment Shover, que va lluitar en l'exèrcit imperial favorable a l'arxiduc Carles. El seu quarter d'hivern durant diversos anys fou la ciutat de Girona.

També hi participaran les associacions de recreació històrica, amb les unitats que recreen el regiment de la ciutat de Barcelona, el de la Diputació; Regiment Vilar i Ferrer; Moià 1714: Regiment d'Hússars Hongaresos; Micalets del Regne de València: Regiment de la Mare de Déu dels Desemparats; i Almansa Historica 1707: Regimiento de Castilla; Régiment de La Couronne.

Les jornades començaran amb la conferència “La Guerra de Successió a la ciutat de Girona”, a càrrec de Francesc Xavier Hernández Cardona, Xavier Rubio i Francesc Riart, i la presentació del llibre Soldats, guerrers i armats dels Països Catalans.

INFORMACIÓ:

Recreacions: Dissabte 28 de 10:00h a 22:30h i Diumenge 29 de 10:00h a 13:15h

Conferència: Divendres 27, a partir de les 20h, a l’auditori del Centre Cívic del Barri Vell – Mercadal.

Programa

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.