Helios Gómez. La revolució gràfica

Redacció L'Avenç

dilluns, 25 de agost del 2014

Helios Gómez

El Museu Memorial de l'Exili presenta una mostra dedicada al pintor i poeta Helios Gómez (Sevilla, 1905 – Barcelona, 1956). L’autor de diverses il·lustracions i cartells, va compaginar la feina artística amb una intensa militància política que el va portar a emprendre el camí de l’exili durant la dictadura de Primo de Rivera. Posteriorment, i a causa de la seva activitat política clandestina, va ser arrestat en diverses ocasions i tancat a la presó Model de Barcelona. [+]

L’exposició, organitzada per l’Associació Cultural Helios Gómez al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, està constituïda per nombrosos dibuixos de l’artista i presenta algunes de les sèries gràfiques més celebrades com Días de ira (Berlin, 1930), Revolución Española (URSS, 1933) i Horrores de la guerra (1936 – 1939), llibres il·lustrats, diaris i material fotogràfic inèdit.S’ha optat per la reproducció fotogràfica i digital dels dibuixos de l’artista amb unes dimensions semblants a les originals, com per exemple les reproduccions de les làmines dels llibres que editava el mateix Helios Gómez, que es mostren a l’exposició en format majoritàriament de 50 x 70 cm, mida pròpia de diversos arxius originals de l’artista.A més, es projecten el documental biogràfic produït per l’IVAM de València i el documental en defensa de la presó Model de Barcelona Un lloc de la memòria, produït per l’Associació Cultural Helios Gómez.

INFORMACIÓ:

Mume
Carrer Major, 43-47 (La Jonquera)
Tel. 972 556 553
Fins al 2 de novembre de 2014.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir aquí un text del mateix Helios Gómez publicat a L'Avenç en què rememora el seu viatge a la Rússia soviètica.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.