Homenatge als afusellats al Camp de la Bota

Redacció L'Avenç

dissabte, 13 de desembre del 2014

Fraternitat

E. Maníes miquelnavarro.com

DEMÀ a les 12h tindrà lloc un homenatge als afusellats al Camp de la Bota, al peu del monument Fraternitat (a l'actual plaça del Fòrum de les Cultures de Barcelona) amb motiu del 75è aniversari de l’inici de les execucions sistemàtiques en aquest indret de la ciutat. [+]

Entre 1939 i 1952, la dictadura franquista executà a Barcelona 1.717 persones, la majoria d’elles afusellades al Camp de la Bota. Per recordar-les, el 1992 s'hi instal·là l'escultura Fraternitat, de l'artista Miquel Navarro, amb una placa commemorativa i uns versos de Màrius Torres.

Durant l'acte hi intervindran el president i vicepresident de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya, Pere Fortuny i Lluís Serra; la filla d’Agustí Soler, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada afusellat al Camp de la Bota, Rosa Soler; l’historiador Joan Corbalán; el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos i el regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

INFORMACIÓ:
Data: Diumenge 14 de desembre de 2014

Lloc: 12h

Organitza: Memorial Democràtic i Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya.

PER SABER-NE MÉS:

L'any 2004 L'Avenç va publicar un dossier sobre els afusellats del Camp de la Bota, amb testimonis directes dels seus familiars, seguint la inciativa del projecte de l'artista Francesc Abad.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.