Jornada sobre els papers de Salamanca

Redacció L'Avenç

dimarts, 10 de juny del 2014

Amb motiu del 75è aniversari de la confiscació el Memorial Democràtic ha organitzat, pel proper 13 de juny, la jornada “75è aniversari de la confiscació dels arxius catalans, ‘els papers de Salamanca’: una reparació pendent” on s'exposarà l’estat actual en què es troba la reclamació de retorn de la documentació i d’altres béns. [+]

Els papers de Salamanca recullen la documentació confiscada, per part de les tropes franquistes dels fons documentals, biblioteques, diners i altres béns personals de molts ciutadans. La jornada té com a objectius explicar quan i com es va produir aquesta espoliació, a qui va afectar, quina finalitat va tenir i com va acabar derivant en el major arxiu documental de la Guerra Civil. També es tractarà la reivindicació del retorn a Catalunya de la documentació i el reclam de reparació i restitució.

L'acte tindrà lloc en el Museu d’Història de Barcelona i s'iniciarà a les 9.15h amb els parlaments de Ferran Mascarell i Jordi Palou-Loverdos. Durant la jornada intervindran: Joan Pluma, Josep Cruanyes, Josep Maria Sans Travé, Llàtzer Sibís, Josep Maria Andreu, Odina Capó i Federico Mayor Zaragoza.

Cal recordar que l'entrada és gratuïta però amb inscripció prèvia a l’adreça memorialdemocratic@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, telèfon de contacte i adreça electrònica, o bé trucar al telèfon 936 347 363, de 9 a 14 h.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.