L'Agenda del Tricentenari

Redacció L'Avenç

diumenge, 05 de octubre del 2014

tricentenari

Malgrat que la commemoració del Tricentenari es va acabar oficialment el mes passat, continuen les activitats durant la resta de l'any. Podeu trobar-ne algunes de destacades aquí. [+]

Aquest mes el CCCB proposa una instal·lació audiovisual i un programa d’activitats que conviden a reflexionar sobre els aspectes més contemporanis de les ciutats assetjades. L’objectiu de les activitats és traslladar la noció de setge al món actual, des de les formes en què l’assetjament de les ciutats continua sent una estratègia bèl·lica vigent (la franja de Gaza, entre altres exemples), fins a la subtilesa amb què avui s’estenen noves realitats urbanes basades en la segregació i la marginació.

El MNAC (9/10-11/1) presenta “Mareperlers i ovaladors. Barroc, avantguarda i agrarietat”, un projecte al voltant de les connexions entre la tradició artística i l’avantguarda en l’art català que proposa una mirada transversal sobre la creació artística catalana i la idea d’un possible fil conductor invisible que la faci recognoscible al llarg dels segles.
També destaquem l’exposició que diversos museus catalans dediquen al pintor Antoni Viladomat i Manalt (1678-1755): Museu Nacional d’Art de Catalunya, pel que fa a l’obra gràfica; Museu d’Art de Girona: l’home, l’artista, l’obra; Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, sobre la Capella dels Dolors; Museu de Mataró: redescobertes; i Museu de Lleida Diocesà i Comarcal sobr el relat pintat. Al Jove Teatre Regina de Barcelona es representa l’obra 1714, Crònica d’un setge fins al novembre. Després girarà per tot Catalunya. En forma de musical dramàtic, l’obra mostra un grup de barcelonins, defensors de la ciutat assetjada, que esperen l’atac de les tropes de Felip V, que farà caure Barcelona. En aquesta llarga estona de vetlla, tindran ocasió de reviure els tràngols del llarg setge i les circumstàncies que els han abocat a aquesta situació límit. També segueix la itinerància de l’exposició “1714, dibuixant el mite. El Tricentenari a les Biblioteques”, una exposició que posa en valor un material artístic i alhora històric: la recreació gràfica del setge de Barcelona i la visualització de la catalanitat a partir de dibuixos, caricatures, historietes i il·lustracions.
INFORMACIÓwww.tricentenari.cathttp://tricentenari.bcn.cat/

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.