L'Agenda del Tricentenari

Redacció L'Avenç

divendres, 02 de maig del 2014

Aquest mes de maig les activitats en motiu de la commemoració del Tricentenari no s'aturen. Amb propostes tan diverses com la presentació de l'exposició "El món de la salut a la Barcelona de 1714" a càrrec del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona o amb el concert que es durà a terme al Gran Teatre del Liceu de la mà de Jordi Savall titulat "De la Guerra dels Segadors a la pau d'Aquisgrà", es continua completant l'oferta que permet participar de la seva agenda d'activitats.

Rajola d'un guitarrista

Rajola d'un guitarrista

El Museu d'Història de Catalunya acull l'exposició "300 onzes de setembre. 1714-2014" que, posant com a punt de partida la derrota de 1714, fa un repàs al llarg dels 300 anys posteriors, tenint en compte el vessant històric, popular, iconogràfic i literari, que ha anat forjant la memòria col·lectiva. L'exposició permet al visitant descobrir què va significar el 1714 i com la seva commemoració s'ha adaptat segons el moment històric.

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona presenta a partir del 8 de maig l'exposició "Onze de setembre. Història de la Commemoració de la Diada de Barcelona" on es proposa repassar els esdeveniments que han acompanyat al llarg dels anys la commemoració de la Diada, tot il·lustrant els moments més significatius.

Per altra banda, al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona es podrà veure l'exposició "El món de la salut a la Barcelona de 1714" que organitza juntament amb el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya on es podrà veure la importància de la tradició mèdica barcelonina i catalana al llarg del segle XVIII.

Pel que fa a activitats musicals, a mitjan maig es presenta al Museu de la Música "Les músiques dels 1714's" que farà un repàs a les transformacions musicals en el marc de la Guerra de Successió. El Gran Teatre del Liceu presenta el 24 de maig el concert "De la Guerra dels Segadors a la pau d'Aquisgrà" de la mà de Jordi Savall juntament amb Le Concert des Nations.

Per últim, al Muhba organitza la ruta "La ruptura de 1714. Del Consell de Cent a l'Ajuntament borbònic".

El Tricentenari continua, per tant, oferint un gran ventall de possibilitats per participar de la seva agenda d'activitats.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.