L'aplicació Bàrcino reconstrueix en 3D la Barcelona romana

Redacció L'Avenç

divendres, 07 de novembre del 2014

Barcino

El Servei d'Arqueologia de Barcelona acaba de presentar Bàrcino 3D, una app que permet reviure la Barcelona romana en 3D, [+]

L’Institut de Cultura de Barcelona ha desenvolupat aquesta aplicació a partir de la documentació Servei d’Arqueologia de Barcelona, i que ha permès dibuixar i restituir en 3D la ciutat romana. Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració del Laboratori de Modelat Virtual de la Ciutat de la UPC.

La documentació que ha servit de base a l'app prové de l'anomenat Pla Bàrcino que promou la recerca, que és el fil conductor de totes les accions, així com excavacions, la documentació, i la museïtzació d’espais.

A més del model virtual de la ciutat i el territori, el projecte s’ha completat amb continguts que ajuden a entendre i interpretar el context de Bàrcino, com ara un apartat d’història, un glossari amb termes llatins i noms rellevants, un apartat amb rutes per les restes de la Bàrcino romana i una galeria fotogràfica amb material arqueològic. El projecte també permet establir correspondències entre la ciutat del segle III i l’actual, ja que tota la informació que conté està georeferenciada.

L'aplicació està disponible en diferents formats, de tauletes (iOs i Android), al web i aviat també a Google Earth i en tres idiomes, català, castellà i anglès.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.