La Ciutadella. El primer parc científic de Barcelona

Redacció L'Avenç

dijous, 12 de juny del 2014

Parc Ciutadella - Vista

Avui 12 de juny a les 19h tindrà lloc al Born Centre Cultural dins del cicle de conferències-diàleg d'aquest mes (des del 5 de juny fins al 3 de juliol) sota el títol "La Ciutadella. El primer parc científic de Barcelona", la conferència “Parcs de ciència a la ciutat -II-. Copenhaguen i Barcelona: dues visions de futur”. [+]

La sessió serà conduïda per Jordi Camí i s’iniciarà amb una intervenció de Morten Meldgaard sobre les línies de treball i el projecte de futur del museu danès Statens Naturhistoriske Museum de Copenhaguen. A continuació, Itziar González Virós parlarà sobre les línies de treball per fer de la Ciutadella un «nou» parc de ciència per a la ciutat. I finalment després d’un diàleg entre tots dos ponents s’obrirà un torn de preguntes amb el públic.

El cicle consta d'un total de quatre conferències. La primera i la segona aniran dedicades a la creació i la història del primer parc públic ideat a Barcelona, contrastant-ho amb l'experiència i la història dels museus de París i Copenhaguen. La tercera sessió es parlarà sobre el paper de les institucions de ciències naturals en la preservació de la biodiversitat i els recursos naturals. La quarta i última conferència serà una sessió magistral en defensa del valor social dels museus de ciències naturals i els equipaments de ciència, i sobre el compromís ciutadà en temes mediambientals.

L'objectiu és encetar una reflexió entorn de l'interès històric del Parc, especialment com a espai de ciència. Amb aquest projecte es vol donar a conèixer la gènesi i la història del primer parc públic concebut per difondre la ciència i el coneixement, i recordar la seva importància com a símbol d'expressió democràtica i de progrés d'una capital que, després d'enderrocar les seves muralles, volia esdevenir una ciutat moderna.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.