La Nit dels Museus 2014

Redacció L'Avenç

dissabte, 17 de maig del 2014

Arriba la Nit dels Museus: durant la nit del 17 de maig, més de 70 museus de Barcelona i l’Àrea Metropolitana oferiran entrada lliure de 19h a 1h, i comptaran amb un programa ple d’originals propostes per assegurar als ciutadans una nit inoblidable: exposicions, concerts, dansa, visites comentades, teatre, recitals poètics... [+]

NitMU

El Dia Internacional dels Museus (DIM) és una jornada en què la majoria de museus del món obren les portes gratuïtament per tal de sensibilitzar els ciutadans sobre l’important paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Amb aquest objectiu, des de 1977 l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) organitza cada any aquesta jornada de portes obertes, que s’ha estès a 143 arreu dels cinc continents i que enguany se desenvoluparà dia 18 de maig.

Però el DIM es viu també quan és fosc. Durant la nit del 17 de maig, nombrosos museus d’Europa ja oferiran entrada lliure a les seves sales, en la 10a edició de la Nit dels Museus, que, a més de l’entrada gratuïta, compta amb un programa farcit d’activitats: animacions, teatre, concerts, visites virtuals, recorreguts inèdits, copes a la fresca... Oci i cultura es reuneixen en els museus europeus per brindar una vetllada ideal i diferent.

La Nit dels Museus és una iniciativa que ha tingut molt bona acollida a Catalunya i s’ha consolidat com un esdeveniment artístic de ressò que any rere any se supera en nombre de visitants. En aquesta edició, més de 70 museus de Barcelona i l’Àrea Metropolitana oferiran entrada lliure de 19h a 1h, i comptaran amb un programa ple d’originals propostes per assegurar als ciutadans una nit inoblidable: exposicions, concerts, dansa, visites comentades, teatre, recitals poètics...

Aquesta desena edició, a més, arriba acompanyada d’una iniciativa de participació col·lectiva a escala europea: el Calidoscopi de la Nit. Es demana que, a través d’una app, els ciutadans dels diferents països enviïn una selfie (autorretrat) feta durant la Nit dels Museus.

Consulteu aquí les principals activitats a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.