La bèstia humana, d'Émile Zola

Redacció L'Avenç

dijous, 06 de novembre del 2014

La bèstia humana d'Émile Zola

Ja és a les llibreries La bèstia humana, d'Émile Zola, el clàssic francès fins ara inèdit en català. Una novel·la sobre les passions obsessives, les enveges, els diners, el poder, que avança amb tot el pes i la velocitat d'una locomotora del XIX [+]

Jacques Lantier, la “bèstia humana” del títol, és un maquinista de tren amb una malaltia hereditària que l’empeny a voler matar les dones que li desperten el desig sexual.

Una novel·la sobre el pes de l’herència, un tens thriller psicològic construït amb la precisió d’un mecanisme de rellotgeria, que ha estat adaptat al cinema en diverses ocasions.

És també una novel·la sobre el món del ferrocarril, documentada fins al més petit detall. I és, sobretot, una novel·la negra, amb crims i catàstrofes, sovint inspirats en fets reals, una mena de thriller que va sorprendre els contemporanis de Zola, i que avui és considerada com una de les seves obres més perdurables.

PRESENTACIONS:

Dijous 4 de desembre a les 18,30h al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú amb l'historiador Carles Gorini.

Dimecres 10 de desembre a les 19,30h club de lectura a la llibreria Nollegiu de Barcelona amb el llibreter Xavi Vidal.

PER SABER-NE MÉS:

Aquest mateix mes de novembre publiquem a L'Avenç un article de Pasqual Bernat sobre Émile Zola i Jules Verne, i el seu ús dels coneixements científics en la novel·la.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.