La convivència lingüística a la Catalunya del futur

Redacció L'Avenç

divendres, 23 de maig del 2014

Avui, amb motiu de la celebració dels 15 anys de l'inici dels estudis de llengua i literatura catalanes a la Universitat Oberta de Catalunya tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona la jornada "La convivència lingüística a la Catalunya del futur" en què diversos acadèmics oferiran la seva visió sobre la convivència de llengües a la Catalunya present i futura. També es podrà seguir en streaming [+]

català

Amb motiu de la celebració dels 15 anys de l'inici dels estudis de llengua i literatura catalanes a la Universitat Oberta de Catalunya tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona la jornada "La convivència lingüística a la Catalunya del futur", en què diversos acadèmics oferiran la seva visió sobre la convivència de llengües a la Catalunya present i futura.

L'acte, que vol ser acadèmic però també festiu, està organitzat juntament amb l'institut d'Estudis Catalans i s'inaugurarà el dia 23 de maig a càrrec del president de la mateixa Institució, així com del rector de la Universitat Oberta de Catalunya.

Tot seguit, hi haurà dues ponències. La primera, "Català, castellà i les altres llengües. Perspectives sociolingüístiques per a una Catalunya futura", a càrrec del professor Georg Kremnitz de la Universitat de Viena. La segona, "Les mudes lingüístiques dels joves catalans", a càrrec del professor Joan Pujolar de la UOC. Per últim, tindrà lloc una taula rodona amb el títol "Cap a quin model de convivència lingüística volem anar?" on hi participaran Josep Soler (Universitat de Tartu, Estònia), Bernat Gasull (Plataforma per la Llengua) i Najat El Hachmi (escriptora).

L'acte finalitzarà amb la cloenda a càrrec del professor de la UOC i President de la Secció Filològica de l'IEC, Isidor Marí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.