La idea d'Europa

Redacció L'Avenç

dimarts, 29 de abril del 2014

Banderes Europa

Banderes dels estats membres davant el Parlament europeu

Del 5 de maig al 2 de juny el CCCB acollirà el cicle de conferències "La idea d'Europa" on diversos ponents internacionals reflexionaran sobre el present i el futur d'Europa i que s'emmarcarà dins l'exposició sobre el Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2014. Davant d'una Europa de canvis i nous paradigmes, el cicle proposa reflexionar sobre diverses temàtiques de la mà d'experts internacionals.

El proper mes de maig i juny el CCCB presenta, dins el marc de l'exposició sobre el Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2014, un cicle de conferències sota el nom "La idea d'Europa".

Submergida en una crisi econòmica que ha alimentat un sentiment de desafecció envers el projecte d'integració europeu, sembla que cal buscar nous valors i nous camins per construir una Europa formada per unes generacions que ja no tenen el record de la Segona Guerra Mundial. Amb la celebració, properament, de les eleccions al Parlament Europeu, en què es tem l'ascens de l'extrema dreta, Europa s'enfronta al seu propi somni d'igualtat i llibertat. Davant aquest quadre complex de canvis i nous paradigmes el cicle "La idea d'Europa" proposa reflexionar des de la mirada de diferents experts.

El 5 de maig amb "Encara existeix, l'Europa de l'est?" Anne Applebaum inaugurarà el cicle. La seguirà Gonçalo M. Tavares amb "La ciutat i el viatge, fonts d'Europa" el 12 de maig i Owen Jones amb "Qui té poder, avui?"el 19 del mateix mes. Les dues últimes conferències seran "Una cultura comuna" el 26 de maig a càrrec de Cecilia Dreymüller, Raül Romeva i Francesc Serés i "La dimensió política i econòmica de la crisi" a càrrec de Nancy Fraser i Michel Wieviorka que posarà fi al cicle el dia 2 de juny.

L'Avenç col·labora amb aquest cicle amb les aportacions del número 400 de la revista, del passat mes d'abril, en què també es reflexionava sobre la política, l'economia i la cultura europees i el seu director, Josep M. Muñoz, serà el moderador de la taula rodona del dia 26.

Totes les sessions són a les 19h.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.