Literatura i Holocaust

Redacció L'Avenç

dimarts, 14 de octubre del 2014

agenda

RECOMANEM Avui a les 19h nova sessió del cicle dedicat a El violí d'Auschwitz, de M. Àngels Anglada, amb "Del bon ús de la memòria d'Auschwitz en la literatura". [+]

Pronunciarà la conferència Georges Bensoussan, historiador francès especialista en història cultural d'Europa contemporània. És director editorial del Mémorial de la Shoah de París.

El violí d'Auschwitz, del 1994, narra la vida de Daniel, un luthier jueu deportat a Auschwitz i obligat a construir un violí per sobreviure. L'any 1998, Anglada va conèixer Stroumsa, un jueu sefardita que va ser violinista a Auschwitz. Tots dos van unir forces per preservar la memòria de l'Holocaust. L'objectiu del cicle és presentar i examinar grans qüestions filosòfiques i històriques sobre l'Holocaust a través de la seva memòria i la seva literatura, mostrar els efectes de l'Holocaust en la condició humana, assenyalant les diferències entre la jueria de preguerra i postguerra, i estudiar la problemàtica de l'alteritat després dels camps.

INFORMACIÓ:

LLOC: CaixaForum. Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 (Barcelona) http://obrasocial.lacaixa.es/

DATA: 14 d’cotubre, 19h

ORGANITZA: CaixaForum i Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, de la UdG,. Comissària: Mariàngela Villalonga.

PER SABER-NE MÉS:

Trobareu aquí un text del mateix Jacques Stroumsa, publicat a L'Avenç l'any 2006, fruit de la seva intervenció en un acte de presentació de la novel·la de M. Àngels Anglada.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.