Maniobra de Perejaume

Redacció L'Avenç

diumenge, 12 de octubre del 2014

Perejaume MNAC

Perejaume proposa al MNAC la seva particular lectura de l'art català dels últims segles a partir de l'aparellament d'obres i d'un fil invisible que les uneix. [+]

Diu Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957): "La Maniobra és una ratlla d’obres. La idea de tocar el món l’hem aplicada a la contigüitat de les obres, amb el desig de contacte i els exercicis de transmissió de tacte que les obres puguin plantejar entre si. Per això les hem disposades de llarg, desprotegides de marc i incloent-hi diversos dibuixos preparatoris, com si totes les obres fossin preparatòries de totes. Per això també, per percudir en això, hem insistit obsessivament sobre uns mateixos autors i un mateix anonimat, com qui bat un ou en un plat amb moltes el·lipses lligades, daurades i amb un punt fluent, seqüencial, de retaule ras."

Entre els aparellaments hi ha obres anònimes i d’altres d’Antoni Maria Alcover, Joan Amades, Joan Brossa, Salvador Dalí, Lluís Domènec i Montaner, Apel·les Fenosa, J. V. Foix, Marià Manent, Pablo Palazuelo, etc.

INFORMACIÓ:

LLOC: Museu Nacional d’Art de Catalunya. Palau Nacional. Parc de Montjuïc (Barcelona) 93 622 03 60

www.mhcat.cat

DATES: Fins a l'11 de gener

PER SABER-NE MÉS:

Trobareu a L'Avenç ressenyes diverses de Susanna Portell sobre obres de Perejaume, una conversa que va mantenir l'artista amb Toni Sala, i textos del mateix Perejaume.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.