Memòria històrica i cinema documental

Redacció L'Avenç

dimecres, 27 de agost del 2014

Memòria i cinema

La Facultat de Geografia i Història i el Centre d'Investigacions Film-Història de la UB organitzen el IV Congrés Internacional d'Història i Cinema, que tindrà lloc a Barcelona del 3 al 5 de setembre, sota el lema «Memòria històrica i cinema documental». L'objectiu de les jornades és reflexionar sobre el paper que desenvolupen el cinema i els documentals en la recuperació de la memòria històrica. [+]

En el congrés hi participaran experts de renom en el camp del cinema, com ara Jean-Claude Seguin, catedràtic de la Universitat Lumière-Lió 2, que serà l’encarregat d’obrir la trobada amb la conferència «Los hermanos Lumière, o la génesis del cine documental». José Carlos Suárez, de la Universitat Rovira i Virgili; Esteve Riambau, de la UAB; Sasa Markus, de la UPF, i Magí Crusells, de la UB, completen el programa de ponències del congrés. El periodista, productor i director de documentals Albert Solé i la professora de la Universitat Ramon Llull Maria Dolors Genovès impartiran les ponències de cloenda.

En el marc del congrés, també es faran nombroses activitats paral·leles: presentació de llibres, projecció de documentals, o preestrena del documental Cinema en temps de guerra (2014), de Bartomeu Vilà, a la Filmoteca de Catalunya, entre d'altres. Així mateix, es lliurarà el Premi Film‐Història a la millor recerca del 2013 a Fernando Sanz Ferreruela, professor de la Universitat de Saragossa.

Podeu consultar el programa complet del congrés aquí.

INFORMACIÓ:

Facultat de Geografia i Història (c/ Montalegre, 6). Barcelona

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.