Nadia Ghulam, conferència al CCCB

Redacció L'Avenç

dijous, 17 de juliol del 2014

Nadia Ghulam

“Nadia, una experiència viva, un procés artístic, un diàleg entre cultures”, una conferència de Nadia Ghulam, avui dijous 17 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.[+]

Aquesta tarda el CCCB presentarà una peça de teatre documental sobre l'experiència de Nadia Ghulam (Kabul, 1985), una jove afganesa que va ser testimoni i víctima de la guerra civil al seu país quan era petita, quedant-ne malferida.

Posteriorment va haver de fer-se passar per un noi durant 10 anys per poder treballar i ajudar a la seva família. El 2006 va arribar a Barcelona gràcies a un programa d'assistència internacional.

Ella mateixa explicarà la història que enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a la capital catalana, i juntament amb la companyia La Conquesta del Pol Sud, desvetllaran els secrets del procés de creació de l'obra de teatre, una experiència humana que els ha sacsejat per dins i per fora.

¿Com han gestionat totes les dificultats pràctiques, emocionals, culturals i, en definitiva, humanes amb una història tan sensible? Com han tractat els materials audiovisuals? Quins són els problemes ètics associats a aquest treball? Com conviuen la realitat i l’escena?

Ghulam és coautora, amb Agnès Rotger, de la novel·la El secret del meu turbant, que narra la seva pròpia història.

L'esdeveniment, que tindrà lloc a l'auditori del CCCB a les 19.30 h, es presenta en el marc del Festival Grec 2014.

MÉS INFORMACIÓ:

Dijous, 17 de juliol a les 19.30h

Auditori del CCCB (com arribar)

Entrada gratuïta. Es prega enviar correu a info@cccb.org indicant el títol de l'activitat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.