Narrativa catalana de la postmodernitat

Redacció L'Avenç

dilluns, 12 de maig del 2014

Portada_Marrugat

Demà, 13 de maig, Màrius Serra presentarà l'últim volum de Jordi Marrugat, Narrativa catalana de la postmodernitat. Històries, formes i motius, a les 19.30h a la llibreria Laie (C/ Pau Claris, 85, Barcelona). [+]

El llibre presenta una visió panoràmica de la literatura catalana durant les darreres quatre dècades, la qual cosa ningú no havia fet fins ara. L’autor, secredari de redacció de la revista Els Marges, construeix, al llarg d’aquest volum, diversos itineraris a través dels moments històrics, les formes literàries i els motius més recurrents de la literatura de la postmodernitat, parant especial esment en l’obra de Quim Monzó, l’autor més popular i influent d’aquest període. Així mateix, també repassa l’obra de narradors d’edats i trajectòries molt diferents, que es s’integren en un panorama ampli, coherent i divers: de Baltasar Porcel a Albert Sánchez Piñol, de Jaume Cabré a Màrius Serra, de Jesús Moncada a Ramon Erra, de Sergi Pàmies a Empar Moliner, de Vicenç Pagès Jordà a Llucia Ramis, de Jordi Puntí a Lluís Oliván, de Joan Daniel Bezsonoff a Manuel Baixauli.

A partir de l’obra d’aquests autors, Marrugat descobreix i descriu les aportacions concretes que han fet a la literatura catalana, i ens aproxima a la condició de l’home postmodern.

Amb tot, la cita amb Jordi Marrugat és obligatòria: tertúlia, llengua i literatura es reuneixen en la presentació d’aquest llibre.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.