Paisatges de Barcelona

Redacció L'Avenç

diumenge, 10 de agost del 2014

Paisatges de Barcelona presenta un conjunt de pintures i dibuixos que reprodueixen el litoral i l’espai urbà de Barcelona i que pertanyen a la col·lecció del Museu Picasso. [+]

Entre 1895 i 1914, Pablo Picasso va tenir com a lloc de residència Barcelona. Al llarg d’aquests anys, dins la seva producció artística, hi ha un conjunt d’obres que estan dedicades a la ciutat i, més en concret, al litoral i al barri vell. A través dels ulls de Picasso es plasma la transformació que Barcelona va viure en un temps en què es projectava internacionalment com a societat burgesa i industrial, dins un context socialment i políticament agitat. Amb aquests paisatges urbans, Picasso va consolidar el seu primer estil personal, l’impàs entre el període d’aprenentatge i l’avantguarda catalana.

Aquestes obres es presenten amb quaderns fotogràfics que en la seva majoria identifiquen les escenes representades, provinents de fons fotogràfics de la nostra ciutat: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya i Fundació Amatller d’Art Hispànic. Arxiu Mas.

INFORMACIÓ

Museu Picasso (Montcada, 15-23. 08005 Barcelona). Tel. 932 563 000

Fins al 14 de setembre.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.