QUI SOM? Demografia i identitat nacional

Redacció L'Avenç

divendres, 31 de octubre del 2014

Andreu Domingo "Catalunya al mirall de la immigració".Demografia i identitat nacional

Dilluns 17 a les 19h al CCCB parlarem de demografia i identitat nacional en una conversa conduïda pel periodista Carles Capdevila en la qual participaran: Andreu Domingo, autor de Catalunya al mirall de la immigració, el geògraf Oriol Nel·lo, la cineasta Neus Ballús, i l'escriptor Francesc Serés. [+]

La Catalunya actual es defineix en gran part per la seva relació amb la immigració. El 70% de la població catalana té els orígens en les migracions del segle XX, i aquests fluxos migratoris constants han configurat el país que tenim ara. Però l’anàlisi de la immigració sempre ha estat lligada a prejudicis i a interpretacions molt diverses. Qui som, els catalans? On i com vivim? Quins models de família creem? Quin paper té la llengua en el procés d’integració de les persones nouvingudes? Com han canviat les migracions internacionals el demos català? La presentació del llibre Catalunya al mirall de la immigració, del demògraf Andreu Domingo, ens permetrà desmuntar tòpics i oferir, a partir de la geografia, l’urbanisme i la cultura, un retrat de la Catalunya actual.

INFORMACIÓ:

LLOC: Sala Mirador. CCCB. Montalegre 5 (Barcelona)

DATA: Dilluns 17 de novembre a les 19h.

ORGANITZA: CCCB i L'Avenç.

PER SABER-NE MÉS:

Al mes d'abril d'enguany Andreu Domingo va publicar a L'Avençl'article "Francesc Candel. Memòria i arrelament" i acaba de publicar el llibre Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat nacional.

Entrevista de Carles Capdevila a Andreu Domingo pel diari Ara (20/9/14)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.