Reivindicació dels Papers de Salamanca

Redacció L'Avenç

dissabte, 05 de juliol del 2014

70 anys sense papers Salamanca

Convocat per avui dissabte 5 de juliol, a les 12 hores, l'esdeveniment té com a objectiu la reivindicació del retorn total dels documents i arxius de la Generalitat, de 43 ajuntaments catalans i, també, d'organitzacions i particulars. [+]

El proper dia 5 de juliol farà 75 anys que el darrer tren s’enduia cap a Salamanca les darreres 35 tones de documents requisats a Catalunya per la dictadura. La Comissió de la Dignitat convoca la ciutadania a reclamar de nou el seu retorn al Peu del Monument a Frederic Mistral (Passeig de les Cascades), prop del Palau Nacional de Montjuïc.

Ha estat organitzat amb el suport de la Plataforma per la Llengua, el Pen Club Català i el Memorial Democràtic, i comptarà amb la participació de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

L'esdeveniment també servirà per re-inaugurar les inscripcions en català i occità que ara també fa 75 anys van ser esborrades del monument Mistral, situat al parc de Montjuïc, "com un dels actes de repressió contra la nostra llengua i cultura, per esborrar tota memòria i la presència de la nostra llengua i cultura, destruint tones de llibres".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.