Seminari sobre música i política

Redacció L'Avenç

dijous, 19 de juny del 2014

Avui 19 de juny al MUHBA tindrà lloc el seminari "Música i política. La cort de Carles III i l’atracció de Barcelona a Europa, 1705-1713" on es parlarà de les relacions músicals entre Barcelona i Europa en el segle XVIII. [+]

L’objectiu del seminari és aprofundir en el coneixement de les xarxes musicals que es creen entre Barcelona i altres capitals europees, com ara Viena, Nàpols, Madrid i Lisboa, a les primeres dècades del segle XVIII i dels repertoris musicals en un moment històric de molta transcendència per al desenvolupament de les arts. La presència de la cort de Carles III a Barcelona va comportar la introducció de nous gèneres musicals i l’europeïtzació dels compositors i els intèrprets dels cercles cortesans. També va suposar un canvi radical del model de mecenatge musical.

L’acte finalitzarà amb un concert “Espais musicals a la Barcelona de l’arxiduc Carles” a càrrec d’Hemiòlia.

Intervindran: Juan José Carreras (Universidad de Zaragoza), José María Domínguez (Universidad de La Rioja), Andrea Sommer-Mathis (Universität Wien) i Álvaro Torrente (Universidad Complutense de Madrid) i Joan Roca, director del Muhba.

INFORMACIÓ:

Data: Dijous 19 de juny, de 16 a 21.00 h

Lloc: MUHBA Plaça del Rei, sala Martí l’Humà.

Preu : 7€ (estudiants, aturats i jubilats: 4€)

Coordinadora: Tess Knighton (ICREA/ CSIC)

Reserves: reservesmuhba@bcn.cat

Telèfon: 93 256 21 22

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.